İçeriğe geç

Çirkefl Ne Demek

Çirkef insan kime denir?

1. Her türlü kötülüğü yapabilecek durumda olma durumu. 2. Pis bir insana yakışan davranış: “O pisliği yapsa bile yine yapardı.”

Halk dilinde çirkef ne demek?

Farsçada “çirk” diye bir kelime var ki bu kirli, pis anlamına geliyor. Ayrıca kirli, pis suya “çirkab” derlerdi ki biz buna “dirkef” derdik.

Çirkef kelimesinin kökeni nedir?

çirkin – İngilizce sözlük. Farsça çirk-āb چرک آب “kirli su, kanalizasyon” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Farsça çirk چرک “kirli, pislik” ve Farsça āb آب “su” kelimelerinden oluşur.

Çirşef mi çirkef mi?

Çirkin kelimesi aslında suyun halini sembolize etse de günümüzde insanlar tarafından kötü anlamda kullanılan bir sıfattır.

Çirkef hakaret mi?

“Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi ifadeler hakaret değildir. Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi ifadeler kaba ve nezaketsiz bir hitap şeklidir ve hakaret oluşturmaz.

Kirşef ne demek?

Çalışkan: Çalışkan, becerikli, işinde iyi. kerhanacı: Özellikle çocuklara söylenen şakacı, alaycı söz. kirşef: Asabi kişi. kizni: Gözleri kocaman açık, doymak bilmez.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Soyha ne demek Sivas?

Çalışmamızın konusunu oluşturan Soyka kelimesi Anadolu Türkleri arasında çoğunlukla “cenaze elbisesi” anlamında kullanılmaktadır.

Çirkinin anlamı ne?

Farsça çirkīn چرکین “kirli, pis” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, Farsça çirk چرک “pislik, pislik, irin” kelimesinden türemiştir ve +īn eki vardır. Farsçada “kirli” anlamına gelen kelime, Türkçede Farsça χişt yerine “hoş olmayan görünüm” anlamında kullanılmıştır.

Rüküş kelimesi nereden gelir?

Kökeni: “Rüküş” kelimesi Türkçe’ye özgü bir kelimedir ve başka bir dil veya kökeni yoktur. Türkçe kökenlidir. Anlamı: “İğrenç” kelimesi çirkin, çirkin veya estetik açıdan çekici olmayan bir şey veya kişiyi ifade eder.

Rüşeym hangi dilden gelir?

Germ – Nişanyan Sözlüğü. Arapça rşm kökünden gelen ve yazılı örneği olmayan *rushaym رُشَيْم, “işaret, sembol” kelimesinin ödünç alınmış halidir. Bu kelime, Fuˁayl ölçüsünde Arapça raşm رَشْم‎ “damga” kelimesinin küçültme halidir.

Çemkiriyorsun ne demek?

Konuşma. Türkiye Cumhuriyeti Polisine “Hile yapıyorsun” deyin! Türkçe dil kurumunda “Çemkirme” aralıklı olarak havlar! Olarak tanımlanır.

Çirkeflik kişi ne demek?

Kötü kelimesi genellikle bir kişinin ikiyüzlü, kötü niyetli veya aldatıcı davrandığı anlamında kullanılır. Ayrıca bir kişinin arkanızdan bir şeyler yaptığını veya sizi çekiştirdiğini ifade etmek için de kullanılabilir. Çirkinlik, samimiyetsizlik ve ikiyüzlülük gibi olumsuz niteliklere atıfta bulunur.

Çirkef nasıl yazılır?

Resimli Türkçe kamus’ta Farsça olduğu ve birikmiş kirli su ve kir anlamına geldiği söylenmektedir. “Çirkin” kelimesi anlamsız kabul edilmektedir.

Şırret kadın ne demek?

Arapçadan dilimize giren Şirret kelimesi, kötülük anlamına gelen “şer” kelimesinden türemiştir. Huysuz bir mizaca sahip olan ve konuşurken başkalarına küfür eden kişiler, huysuz olarak kabul edilir. Sinirlilik, istikrarsızlık ve kabalık, bu insanların ortak özellikleri arasındadır.

Yüzsüz kime denir?

Brash, utanmadan bir şeyler yapan, tereddüt etmeyen ve utanmayan insanlara uygulanan bir kelimedir. Aynı zamanda, brash kelimesi utanmaz insanlar için de kullanılır.

Arsız diye kime denir?

Bu, utanmaz bir konudan utanmayan ve sıkılmadan tekrarlayan insanları ifade eder. Ayrıca, cesur ve doymak bilmez insanlara küstah insanlar denir.

Arsız insanla nasıl başa çıkılır?

Kötü insanlarla pratikte başa çıkma. Doğru adımla başlayın. Bir etkileşimin ilk birkaç saniyesi karşılaşmanın tonunu gerçekten belirler. … Vücut dilinize dikkat edin. … 3. Altın Kuralı izleyin. … Misilleme yapmaktan kaçının. … Dinlemeyi deneyin. … Açık ve dikkatli konuşun. … Başka birini dahil edin.

Kösnük kime denir?

Kösnük kelimesi, çiftleşme isteği aşamasına gelmiş ve çiftleşmek isteyen hayvanlar için kullanılır ve bu hayvanlara Kösnük hayvanları denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir