İçeriğe geç

Kıkırdamak Nedir

Kıkırdamak ne demek TDK?

Cluck: soğuktan kaskatı kesilmiş, çok güçsüz (DS. kıkırdama: ölmek üzere, soğuktan donmak). gılbaş: başı açık, başı örtmeden. Gilele: fırtına, hortum. Açıklama: düzenbaz, aldatıcı. Kemer: birkaç düğmesi olan, yarım kollu erkek yeleği.

Kıkırdadım ne demek?

Kubbealtı Sözlük geçişsiz f. (kikir ses taklidi kikir+de-mek) Alçak sesle neşeyle gülmek.

Yordamak nedir?

Yordama kelimesi İngilizce Prediction kelimesinin Türkçe karşılığıdır. Mevcut veriler ve öncüller kullanılarak henüz bilinmeyen şeyler hakkında tahminlerde bulunulmasına prediction denir. Bir tahminin veya öngörünün tahmin olarak kabul edilebilmesi için bilimsel bir temeli ve geçerliliği olması gerekir.

Zıpçık ne demek?

[1] (argüman) Yaprakları ve dalları kesilmiş, yalnızca gövdesi kalmış bitki.

Kıcık ne anlama gelir?

[1] küçük.

Kışkırık ne demek?

Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasında bulunan ve bu boşlukları ayıran diyafram kasının ani ve istemsiz kasılması olan bir reflekstir. Hıçkırdığınızda, bu kas tekrarlayan döngüler halinde kasılır.

Kıkırda ne demek?

Kıkırdak, iki kemiğin eklem uçlarında birleştiği yerde kemik uçlarını kaplayan kaygan ve parlak yapıdır. Alttaki kemik ve sinovyal sıvı tarafından beslenir. Kıkırdak sorunları oluştuğunda, hareket ve aktivasyon sorunları ortaya çıkar.

Kıvandım ne demek?

1. Sevinmek, neşelenmek, neşelenmek: Oğlumu at koştururken, kılıç sallarken, ok atarken göreyim, sevineyim, sevineyim (Dede Korkut). 2. Övünmek, güvenmek, iftihar etmek: Akıllı bir baba, akıllı bir ana / Senin gibi oğluyla mutlu olan (Şehnâme tercümesi – T. S.).

Yordama nedir örnek?

Örneğin; bir öğretmenin, derste aktif olan, soru soran, soru cevaplayan, zeki bir öğrencinin sınavlarda başarılı olacağını öngörmesi veya YGS’de ilk 1000’e giren bir öğrencinin üniversite eğitiminde ve gelecekteki yaşamında başarılı olacağını öngörmesi, bunların hepsi birer öngörüdür.

Yordayici ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: Tahmin Edici

Yol yordam ne demek TDK?

PROSEDÜR AÇIKLAMASI Bir şeyi yapma, davranma veya hareket etme prosedürleri ve kuralları. “Nasıl yapılacağını bilmiyorsan, neden deneyesin ki?”

Serdengeçti ne demek TDK?

Osmanlı askeri sisteminde serdengeçti; düşman ordusuna gönüllü olarak katılıp kuşatılan kalelere girenleri tanımlamak için haydutlar arasında kullanılan bir terimdir.

Pejmurde ne?

Yırtık, eski kıyafetlere perişan denir. Duygusal durum açısından, kişinin içinde bulunduğu kaotik koşulları ifade eder. Kişinin ruhsal bunalımı nedeniyle oluşan sefalet durumuna perişan denir.

Zıpır oğlan ne demek?

Yaramaz ve şımarık çocukları tanımlamak için kullanılan bir sıfattır. Halk arasında sek sek, sek sek çocuk olarak kullanılır. Sevgi dolu bir tavır için kullanılabildiği gibi gerçek anlamda da kullanılabilir.

Kıdık ne demek TDK?

kiri [kidık (IV)3, kirrik (II), kiri (I), kiri (I), kiro, kiri (I), kirik (VIII), kirrik(II), balg (I), kuruk, kuri, kurik (II), kürü (I)-1, kürük (I) –1.] Yavru eşek, tay (genel, çoğunlukla Batı grubu lehçeleri) (DS VIII / 2822).

Kıkırt ne demek?

Kıkırdak nedir? Kıkırdak, eklemlerimizi ve kemiklerimizi koruyan güçlü ve esnek özelliklere sahip bir bağ dokusudur. Vücudumuzda nerede bulunursa bulunsun, bir şok emici görevi görür.

Kalkınmak ne demek TDK?

1- Kelime olarak ilerleme, gelişme, kalkınma, güçlenme vb. anlamlarına gelir. 2- Terim olarak (xx): Ekonomik ve teknolojik ilerleme ve güçlenme anlamına gelir.

Kaktırmak ne demek?

1. Açıklama: “Toprağın sınırına kazıklar koydurdu.” ♦ geçişli f. 2. İtmek, kakmak, kakmak: “Arkamdan beni gitmeye zorladılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir