İçeriğe geç

Resmi Gazete Dipnotta Nasıl Gösterilir

Gazete dipnotta nasıl gösterilir?

Gazete: Dipnotta: 1. Ad, soyad, “Haber/Makale başlığı”, gazete adı, ay, gün, yıl.

Resmi gazete nasıl kaynakça gösterilir?

T.C. Resmî Gazete’de yayımlanan kanun ve yönetmelikler, Resmî Gazete’nin yayım tarihi (gün, ay ve yıl) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır.

Kanun dipnotta nasıl gösterilir?

Kanun dipnotta nasıl gösterilir? Kanun dipnotlarda alıntılandığında alıntı kurallarına göre gösterilmesi gerekir. Yukarıda açıklandığı gibi kanunu yazdıktan sonra referans satırının sonuna kanun maddesini ekleyebilirsiniz. Kanun maddesini eklerken, article kelimesi yerine “m” kısaltmasını kullanmalısınız.

Gazete kaynakçada nasıl gösterilir APA?

Haber makalesi: Yazarın soyadı, adının ilk harfi. (Yıl, ay, gün). Gazete makalesinin başlığında, ilk kelime büyük harflerle yazılır ve sonraki tüm kelimeler, özel kısaltmalar veya özel isimler olmadıkları sürece küçük harflerle yazılır. Gazetenin adı italik yazılır, sayfa numarası p’dir. Olarak yazılır.

Resmi gazete nasıl yazılır?

Her kelime büyük harfle başlıyor: Nutuk, Safahat, Kendi Gök Kubbemiz, Anadolu Notları, Sinekli Bakkal; Türk dili, Türk kültürü, Varlığı; Resmi Gazete, Hürriyet, Milliyet, Türkiye, Yeni Asır; Kaplumbağa Terbiyecisi; Yorgun Herkül; Saraydan Kaçırma, Onuncu Yıldönümü Yürüyüşü vb.

Resmi gazete nasıl okunur?

Uygulamada Resmi Gazete, RG harfleri ile kısaltılır. Resmi Gazete’ye şu şekilde atıfta bulunulur: RG, Tarih-Sayı, s. Örnek: 16 Ocak 1998 tarihli Anayasa Mahkemesi, E.1997/2, K.

Dipnotta BKZ nasıl yazılır?

Dipnot, bilgi içerebilecek eser(ler)i veya makaleyi belirtir, örneğin, “Ayrıntılı bilgi için bakınız” veya “Ayrıca bakınız.” Konu kaynaklara dayanarak yazılmış olsa bile, aynı konuya değinen bir eserde bilgi varsa, “Ayrıca bakınız.” şeklinde gösterilir.

Dipnotta adı geçen eser nasıl yazılır?

Not: Aynı eserin dipnotta yan yana kullanılması gereken hallerde yine yazar soyadından sonra ibid. (atıfta bulunulan eser), agt. (atıfta bulunulan makale), agt. “(söz konusu tez)” gibi kısaltmalar kullanılır.

Dipnot atıf nasıl yapılır?

Sözlüklerde dipnotların görüntülenme biçimi: İlk bahsedildiği yer1 Yazarın adı, soyadı, “Makale adı”, kitap başlığı, baskı/baskı. Yayıncının/inceleyicinin adı ve soyadı (Baskı yeri: Yayıncı, Basım tarihi Hicri/Gregoryen), cilt: sayfa numarası. Göründüğü yerdeki sonraki yer2 Yazarın soyadı, “Makale adı”, cilt: sayfa numarası.

Dipnot nasıl yazılmalıdır?

Kelimenin üstündeki dipnot numaraları ve sayfanın altındaki dipnot numaraları küçük yazı tipiyle yazılmalıdır. Her dipnot, kullanıldığı sayfanın altına yerleştirilir. Dipnotların bir sonraki sayfaya kaymamasına dikkat edilmelidir. Dipnotlar boşluksuz ve normal metinden daha küçük yazı tipiyle yazılır.

Dipnot noktadan önce mi sonra mı?

9. Metinde dipnot numaraları noktalama işaretlerinden sonra kullanılmalıdır. 10. Kaynaklara atıf yapılırken sadece geleneksel dipnot yöntemi (kıta Avrupası yöntemi) kullanılır.

Dipnot ayarı nasıl yapılır?

Dipnot ekle Dipnot eklemek istediğiniz yere tıklayın. Referanslar > Dipnot Ekle’ye tıklayın. Word metne bir referans işareti ve sayfanın altına dipnot işareti ekler. Dipnot metnini yazın.

Resmi gazete nasıl kaynak gösterilir?

Resmi Gazete (Sayı: 29690). [Çevrimiçi] Erişim adresi: Yayın tarihi belirtilmemişse İngilizce için t.y., Türkçe için t.y. kısaltması kullanılmalıdır.

Gazeteye atıf nasıl yapılır?

i) Gazete, bilimsel olmayan dergi vb. Yayınlara yapılan atıflar haber niteliğindeyse, haber başlığı tırnak içinde önce yazılır. Makale, deneme vb. türlerde yazarın adı ve soyadı tırnak içinde yazılır; röportaj söz konusuysa, röportaj yapılan kişinin adı ve soyadı, röportajın başlığı ve konuşmacı belirtilir.

APA formatı kaynakça nasıl yazılır?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini içerir, her biri noktalarla ayrılır. Kitap başlıkları tamamen küçük harflerle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Gazete nasıl yazılır?

“Babam Milliyet gazetesinde çalışıyor.” Örnekteki gazete kelimesi büyük harfle mi yoksa küçük harfle mi başlamalı? “Yazma Rehberi’nde özel adaya dahil olmayan gazeteler, dergiler, resimler vb.” Kelimeler büyük harfle başlamaz.” Kurala göre, sorudaki “gazete” kelimesi küçük harfle başlamalıdır.

Dipnot gösterimi nasıl yapılır?

Sözlüklerde dipnotların görüntülenme biçimi: İlk bahsedildiği yer1 Yazarın adı, soyadı, “Makale adı”, kitap başlığı, baskı/baskı. Yayıncının/inceleyicinin adı ve soyadı (Baskı yeri: Yayıncı, Basım tarihi Hicri/Gregoryen), cilt: sayfa numarası. Göründüğü yerdeki sonraki yer2 Yazarın soyadı, “Makale adı”, cilt: sayfa numarası.

İnternet kaynakları dipnotta nasıl gösterilir?

Kurum adı/site adı, “Web sayfası başlığı”, erişim tarihi: gün ay yıl, web adresi. Kurum adı/site adı, “Web sayfası başlığı”. Örnek kullanım: Yale Üniversitesi, “Yale Hakkında: Yale Gerçekleri”, erişim tarihi: 1 Mayıs 2017,

Ansiklopedi dipnotta nasıl gösterilir?

Ansiklopedi maddelerinin dipnot gösterim biçimi: Yazarın soyadı, “Makale adı”, cilt: sayfa numarası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort