Bağ mildiyösüne hangi ilaç kullanılır?
Bordeaux bulamacı Bordeaux bulamacı, bağlarda mantar ilacı olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımıdır. Özellikle bahçe, fidanlık ve tarla bitkilerinde görülen mantar hastalıklarına, özellikle de Plasmopara viticola mantarının neden olduğu üzüm asmalarındaki tüylü küf hastalığına karşı kullanılır.
Mildiyö hastalığına hangi ilaç iyi gelir?
Azoxystrobin; Sistemik olarak aktif, koruyucu ve tedavi edicidir. Hastalığın tüm evrelerinde uzun süre etkilidir.
Bağ mildiyösü nasıl geçer?
Bağda tüylü küfün kontrolü. Etkilenen sürgünler yerden kesilmeli ve yok edilmelidir. Asmaların alt kısımları temiz tutulmalı ve yere düşen hastalıklı yapraklar toplanıp yok edilmelidir. Yabani otlar kontrol altına alınmalıdır.
Bağa mildiyö ilacı ne zaman atılır?
Bağda mildiyö: Sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilk uygulamaya başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. İlaçlama, ilacın etki süresi, hastalığın gelişimi ve meteorolojik faktörler dikkate alınarak 10-15 günlük aralıklarla yapılır.
Bağlara şu an ne ilaç atılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Mildiyö nasıl önlenir?
Enfekte bitki kalıntıları ve meyveler toplanıp imha edilmelidir. Domates yetiştiriciliği sabah ve akşam çiğ olmayan güneye bakan yerlerde yapılmalıdır. Hastalığın her yıl salgına neden olduğu bölgelerde, sırık domates yetiştirilmeli ve sıralar hakim rüzgar yönüne doğru yönlendirilmelidir.
Mildiyö hastalığı hangi bitkilerde görülür?
Kabakgillerde yaygın olan bu hastalık, kavun ve hıyarları da etkileyebilir. Tüylü küf hastalığı, kavunlarda ve diğer sebzelerde yapraklardaki sarımsı lekelerden tespit edilebilir. Bu lekelerin zamanla koyulaştığını ve tedavi edilmezse yapraklara ve sebzelere zarar verdiğini görebilirsiniz.
Mildiyö nedir bağ?
Bağlarda tüylü küf, asmanın vejetatif gelişim evresinde sıcak ve yağışlı iklime sahip bölgelerde görülen bir hastalıktır. İlkbahar ve yaz aylarında kurak iklime sahip yerlerde veya yıllarda hastalık görülmez. Ayrıca, ilkbaharın serin olduğu kuzey bölgesindeki bağlarda hastalık görülmez.
Mildiyö kaç derecede ölür?
Enfeksiyonların çoğu yaprağın alt yüzünde meydana gelir. Enfeksiyonlar yaz boyunca sürer. Sıcaklık 30°C’yi aştığında önemini yitirir.
Fumazine M45 ne işe yarar?
Domateslerde erken yanıklığa karşı: Hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve hastalığın seyrine bağlı olarak 10-14 günde bir ilaçlama tekrarlanır. Bağda mildiyö hastalığına karşı: Sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlamaya başlanır ve 14 günde bir tekrarlanır.
Bağ külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Bordo bulamacı bağa atılır mı?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacı yapmanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman: Bunlar, ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir.
Üzümde mildiyö hastalığı nedir?
Asmanın tüm yeşil kısımlarında görülen üzüm bağı küllemesi, büyüme mevsimi boyunca yapraklarda enfeksiyonlara neden olur. Çok küçük, ayırt edilmesi zor, yeşilimsi sarı, yarı saydam lekeler olarak gelişen genç enfeksiyonlar zamanla büyümeye başlar ve yaprakların üst yüzeyinde düzensiz, soluk lekeler olarak belirir.
Mildiyö hastalığı neden olur?
Soğuk, nemli hava hastalığın gelişmesinde ve yeni yerlere bulaşmasında önemli rol oynar. Sıcaklık 19–22 °C ve bağıl nem %80 ve üzeri olduğunda salgın meydana gelir. Patojenin konukçuları, patlıcangiller (Solanaceae) familyasından yetiştirilen bitkiler ve yabani bitkiler, özellikle domates ve patatestir.
Üzüm bağlarına ilaç ne zaman atılır?
Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.
Mildiyö nedir bağ?
Bağlarda tüylü küf, asmanın vejetatif gelişim evresinde sıcak ve yağışlı iklime sahip bölgelerde görülen bir hastalıktır. İlkbahar ve yaz aylarında kurak iklime sahip yerlerde veya yıllarda hastalık görülmez. Ayrıca, ilkbaharın serin olduğu kuzey bölgesindeki bağlarda hastalık görülmez.